PeeVee Elektrobikes Elektroscooters Specialist elektrische fietsen beerse kempen Fietswinkel fietsverhuur fietsherstellingen   PeeVee Elektrobikes bvba
Patrick Vangeel
Melkerijstraat 1 - 2340 Beerse
014 41 55 14  -  0497 026 347
peevee@elektrobikes.be
Elektrobikes Beerse - Speciaalzaak elektrische fietsen - verkoop verhuur service
HOME WEBWINKEL ONZE FIETSEN TUNE-UP KIT VERHUUR OPLAADPUNTEN HEB JE EEN VRAAG? MEESTGESTELDE VRAGEN  
 


Elektrobikes

Dé specialist in elektrische fietsen.

(op eenvoudig verzoek kunnen ook niet-
elektrische fietsen geleverd worden)

Gelegen in het centrum van Beerse op de hoek van de Lindenlaan en de Melkerijstraat staan Patrick Vangeel en zijn vrouw klaar om op al uw vragen een degelijk en deskundig antwoord te geven.

U kan bij ons niet alleen terecht voor de aankoop van uw nieuwe elektrische fiets, maar ook het onderhoud, depannage en verzekering tegen diefstal en schade is bij ons in goede handen.

Om u nog beter van dienst te zijn en uw fiets een maximale service te kunnen leveren volgen wij voortdurend bijscholingen bij fabrikanten zoals Kettler, Giant, Dutch-Id, ...

Bovendien kan u bij ons een fiets huren per dag, per week of voor een weekend.
Tijdens het weekend is er echter geen dagverhuur mogelijk.

Wellicht zal u nog veel vragen hebben omtrent het elektrisch fietsen. Kijk dan vooral eens naar onze Veelgestelde Vragen of beter, kom eens even langs en wij zullen al uw vragen deskundig beantwoorden.

PeeVee Elektrobikes bvba
Patrick Vangeel - Kris Van der Eycken
Melkerijstraat 1 - 2340 Beerse
T 014 41 55 14
M 0497 026 347
Fax 014 61 83 65
OR : BE 0839 117 504
peevee@elektrobikes.be

Openingsuren :
Di :   9u30 - 12u00 en 13u30 - 18u00
Wo : 9u30 - 12u00 en 13u30 - 18u00
Do :  9u30 - 12u00 en 14u00 - 18u00
Vr :   9u30 - 12u00 en 13u30 - 18u00
Zaterdag doorlopend open tot 16u00
Zondag en maandag gesloten of op afspraak

Tijdens de maanden december en januari zijn wij eveneens op dinsdag gesloten.

...naar Google Maps...

...naar oplaadpunten provincie Antwerpen...

 

Elektrisch rijden. De meest gestelde vragen.

Elektrische fietsen roepen bij veel mensen nog heel wat vragen op. Wij bundelen hieronder de belangrijkste samen.

Wat is een fiets met een elektrische ondersteuning (E-bike)?

Een elektrische fiets is een gewone fiets die uitgerust is met een elektrische hulpmotor en een oplaadbare batterij. In tegenstelling tot een mobylette of een scooter dient de elektromotor alleen ter ondersteuning van het trappen. De werking van de fiets wordt hierdoor niet gewijzigd.

Hoeveel kost een E-bike?

Je vindt ze ruwweg tussen de 600€ en de 6000€, maar 1400€ blijkt toch een minimum voor een functioneel basismodel. Motor, type batterij en elektronisch systeem bepalen voor een groot stuk de prijs.

Wat zegt het verkeersreglement over E-bikes?

E-bikes worden gelijkgesteld aan fietsen zonder hulpmotor op voorwaarde dat ze met pedalen zijn uitgerust en het de pedalen zijn die de motor inschakelen. Het vermogen van de motor mag niet meer dan 250 watt bedragen en hij moet uitvallen zodra een snelheid van 25km/uur wordt bereikt of wanneer men stopt met trappen. Je hebt ook geen rijbewijs of helm nodig maar je moet wel op het fietspad rijden.

Kan je ook in de regen met een E-bike rijden?

Alle merken beweren dat dit geen probleem mag opleveren maar sommige fabrikanten raden wel af om de fiets in weer en wind buiten te laten staan of met een hogedrukreiniger schoon te maken.

Kun je nog blijven rijden wanneer de batterij leeg is?

Absoluut! Je kan overigens ook blijven rijden terwijl de motor is uitgeschakeld. Het extra gewicht van de elektromotor en alle randapparatuur moet je natuurlijk nog altijd meenemen...

Zijn E-bikes uitgerust met een antidiefstalsysteem?

Ja, en vaak zelfs met 2 systemen : een dat het wiel vastzet en een dat belet dat iemand de batterij zou demonteren.
Sommige merken bieden een contactsleutel aan of bij andere kun je ook het bedieningspaneel meenemen. Maar aangezien het niet moeilijk is om je fiets in een bestelwagen te laden is het altijd nog beter om je elektrische fiets door middel van een hangslot aan een vast punt te bevestigen.


Kan je een lekke band gemakkelijk herstellen?

Ja, of toch tenminste als de motor in het crankstel is ingewerkt. In dat geval zijn de 2 wielen even gemakkelijk demonteerbaar als bij een klassieke fiets. Als de motor daarentegen in het voorwiel of in het achterwiel is ingebouwd, wordt het een beetje lastiger. Gelukkig voorzien de fabrikanten daarvoor snelsluitingen. Toch zul je bij je fietsenhandelaar moeten aankloppen wanneer je lek rijdt met een E-bike waarvan de bouten heel nauwkeurig moeten worden aangespannen.

Welk onderhoud vraagt een E-bike?

Afgezien van het laadproces van de batterij vraagt de E-bike hetzelfde onderhoud als een gewone fiets: reiniging van de ketting, derailleurs, remblokjes, controle van de bandenspanning,...

Hoe kan ik mijn E-bike vervoeren?

Gezien het gewicht is het geen goed idee om de fiets op het dak van de auto te vervoeren. Ideaal is een fietsdrager op de trekhaak. Er bestaan zelfs speciale modellen voor E-bikes waarbij je de fiets niet eens hoeft op te tillen.

Waar kan ik de batterij van mijn E-bike opladen?

Je kunt de lader gewoon op een stopcontact van 220V aansluiten en vervolgens de batterij op de lader aansluiten.

Hoeveel kost een nieuwe batterij?

Voor een lithium-ion-batterij betaal je zo'n 400 tot 1000 euro. Hoe nieuwer de technologie die wordt toegepast, hoe meer je voor de batterij moet betalen. Maar ook de spanning en de stroomsterkte hebben een grote invloed op de uiteindelijke prijs.

Wat is de levensduur een batterij?

In feite is het nog te vroeg om op die vraag te antwoorden, want de nieuwe generatie E-bikes werd pas een jaar of twee geleden op de merkt gebracht. Professionele merken spreken over een levensduur van 3 tot 4 jaar en dat lijkt een realistische schatting.

Wordt er een garantie gegeven op de motor?

Ja, en die garantie moet 2 jaar zijn. Merken mogen een langere garantieperiode toestaan, maar zeker geen kortere.

Welke zijn de verschillende types E-bikes?

Alhoewel een groot deel van de E-bikes stadsmodellen zijn met een typische constructie van een damesfiets, bestaan er ook herenmodellen, vouw- en minimodellen, trekking- en allroad-modellen, fitnessmodellen, bakfietsmodellen, ligfietsen, tandems...

Is een E-bike zwaarder dan een fiets zonder motor?

Ja, omdat een elektrische fiets uitgerust is met een motor, een batterij, een trapsensor, een regelaar, een stevigere bagagedrager, een stevigere standaard,... Zij wegen meestal tussen de 25 en de 30 kg.
Het gewicht van een E-bike is een belangrijk element voor wie zijn fiets niet zomaar in zijn garage kan rollen.


Zijn E-bikes met versnellingen uitgerust?

Ja, zeer vaak. De versnellingen blijven ondanks de elektrische ondersteuning heel handig, doordat je daarmee een constant trapritme kunt aanhouden waardoor je minder snel moe wordt.

Kan ik met een E-bike de Mont Ventoux beklimmen?

Jazeker. Ook al omdat de motor geen last heeft van de ijlere lucht op groter hoogte. Aan boord van zo'n fiets kun je ongetwijfeld meer getrainde fietsers het nakijken geven. Hou er wel rekening mee dat je bij hellingen van meer dan 10% toch zelf de nodige spierkracht zult moeten leveren.

Wat is de autonomie van een batterij: hoeveel kilometers kan men ermee afleggen?

De merken schuiven vaak een autonomie tot 150 km naar voren, maar de praktijk heeft ons geleerd dat die afstanden sterk variëren in functie van het gewicht van de fiets, het gewicht van de fietser, de mate waarin de fietser "meefietst", de snelheid die hij wil halen, de kracht waarmee de pedalen worden rondgedraaid, de topografie van het parcours, de wind, de buitentemperatuur, het vermogen dat door de motor wordt verbruikt, de wrijvingen, enz... Heel vaak is op het bedieningspaneel een aanduiding voorzien waarop de overblijvende autonomie van de batterij wordt weergegeven.

Hoe vaak kan de batterij opgeladen worden?

Voor iedere batterijtechnologie worden hiervoor zeer uiteenlopende waarden vermeld van 500 tot 1000 keer. Het antwoord op deze vraag hangt natuurlijk af van een aantal parameters. In ieder geval is het belangrijk om de instructies voor het laden te respecteren: wanneer opladen, hoe lang, ...

 
 
  by CarpeData   beperking aansprakelijkheid